7 Aralık 2011 Çarşamba

Doğal Sirke Yapım Kursu



Geçtiğimiz hafta Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde düzenlenen " Doğal Sirke Yapım" kursuna katıldım. Oldukça keyifli bir gün geçirdim aynı zamanda çok faydalı bilgiler de öğrendim. Öğrendiklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum. 


Biz genelde sirke çeşidi olarak üzüm ve elmayı biliriz.  Bakın nelerden sirke yapılabilirmiş. Elma, üzüm, mandalina, ayva, limon, nar, çilek, böğürtlen, dut, yaban mersini, kavun, alıç (aluç), kızılcık ve gül gibi... Ne nar mı tamda zamanı dedim ve hemen nar sirkesi yapım çalışmalarına başladım. Aman ne zormuş 5 kilo narı tanelerine ayırmak :) Ayıklanmış narlarımı bir güzel cam kavanozlara doldurdum. Siz siz olun sakın plastik şişelerde sirke almayın çok sakıncalıymış. Kavanozlarımı tülbent bezlerle örttüm ki daha kolay mayalansın. Geriye 30 ile 60 gün arası beklemek kaldı :)))



Gelelim sirkenin faydalarına ;

Probiyotikmiş
Saçlarımızı parlatır ve kepeğe karşı etkiliymiş
Sivri sinek ısırıklarına, kaşıntılı durumlara, sivilce, akne ve cilt yaralarına iyi gelirmiş
Tok tutarmış, zayıflamaya yardımcı olurmuş ( ama aç karnına içilmeyecekmiş )
Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı sulandırırmış
Sirke buğusu öksürük ve nefes darlığına iyi gelirmiş
İçeriğinde B12 ve folik asit varmış
Anneler bilir ateşi düşürür
Ayaklarımızı sirke banyosu ile rahatlatabilirmişiz

Faydaları saymakla bitmiyor anlayacağınız. Ancak sirkenin bu faydalarından yararlanabilmek için katkısız, kimyasal kullanılmadan üretilmiş "Doğal Sirke" olması gerekiyormuş. Marketlerden aldığımız sirkelerin bir gece de üretildiğini biliyor muydunuz ? Oysa ki doğal yollardan üretilen sirkenin olgunlaşabilmesi  için en az 30 ile 60 güne ihtiyacı varmış. Bakalım benim sirke denemem nasıl sonuçlanacak, bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder