19 Ocak 2012 Perşembe

Portakalı soydum, başucuma koydum...


 Kabuklarından yapılan şurup , mide hastalıklarında kullanılır.
Damar sertleşmesini ve felci önler.
Soğuk algınlığı, grip ve nezlede faydalıdır.
Yorgunluğu ve sinir bozukluğunu giderir.
Cildin güzel olmasını sağlar.
Kansızlığı giderir.
Hazmı kolaylaştırır.
Karaciğeri çalıştırır ve safra ifrazatını artırır.
Ateşi düşürür.
Nekahat devresini kısaltır.
Vücuda enerji verir.
Şeker hastalarına faydalıdır.
Susuzluğu giderir.
Zayıflatıcıdır.


 Portakal kabuğu reçeli 
Yapımı oldukça zahmetli, dört beş gününüzü alıyor ama değer...



 Portakal Reçeli
Kabuklarını reçel yapıp içini ziyan etmek olmaz değil mi ?


Portakal Kabuğu şekerlemeleri
Portakal kabuklarını ister dilimleyin ister minik parçalara ayırun, pasta ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.


 Portakal şekerlemelerinizi çikolata sosuna batırırsanız kış akşamları için çok güzel bir atıştırmalık olacaktır.





Portakalın kabuğuydu içiydi derken kalan kısımlarını da ziyan etmedik tabii :) portakal suyunu afiyetle içtik C vitaminimizi aldık, kalan posasını da sirke olması için mayalanmaya bıraktık.